Pabillois. Sa língua sarda me in is iscolas

costume tradizionale Medio Campidano

Tuesday, April 10, 2012 - L'UNIONE SARDA

martis 10 de Abribi de su 2012 – L’UNIONE SARDA

Is launeddas e sa Língua Sarda de unus cantu dìs funt brintadas intra is bangus de iscola. Est cumentzau a is primus de Martzu su progetu de Língua e Cultura Sarda « Sonendi e cantendi » chi interessat, a parti is alunnus de Pabillois, cussus puru de Giauni, Gùspini, Serrenti, Biddacidru e Mara arbarei. Sa proposta, finantziada cun sa lei chi àparat is minorias linguísticas e promóviu de sa Província de su Campidanu de Mesu, previdit unidadis didàticas diferentis chi faint a connosci a is alunnus de s’iscola primària e segundària de primu gradu is aspetus diferentis de sa cultura de s’Ísula nostra. Is letzionis ddas faint professionistas: Ignazio Murru, etnomusicologu; Clara Murtas, iscritora-cantanti e esperta de língua sarda; Veronica Atzei e Monica Lampis espertas de Língua Sarda; Franco Melis, sonadori de launeddas.