Sa de 4 editzioni de su cuncursu “ La giornata della memoria”

IV Edizione Concorso “La Giornata della Memoria”

Wednesday, May 4, 2011 - COMUNICATO STAMPA

mércuis su 4 de Maju de su 2011 – Comunicau po is giornalis

Sa de 4 Editzioni de su Cuncursu « La giornata della memoria » teniat cumenti argumentu. s’analisi de sa legislatzioni contras a is Ebreus de su regimi fascista, chi in su 1938 at scuntzertau s’ordini éticu – giuridicu. Custu cuncursu, bandiu de sa Província de su Campidanu de Mesu, bidit cumenti a bincidori sa de 2 classi setzioni E de su Liceu E. Piga de Biddacirdu. Su premiu est unu biaxi a Dachau po bisitai su campu de cuncentramentu nazista.
Su giuditziu de sa Commissioni, chi depiat giudicai a su cuncursu, asuba de su filmau bincidori est custu :« S’originalidadi de su filmau cun s’impreu de su biancu e nieddu fait arragodai is « films » mudus ; po sa cura de is costumus, de su trucu e su scioberu de is ambientis chi cun ironia simpatica torrat a arremonai s’atmosfera de is annus trinta ; po sa craresa de is cuncetus espressaus, chi arrannescint, in sa sintesi de is iscenas, a ponni in essi contenutus chi si torrant a fai a su cuncetu universali de « sa timoria de su diversu » » .
Is traballus de is Istitutus Superioris de II gradu lómpius a su cuncursu funt medas. Sa commissioni narat: “ In generali totus is traballus si funt distintus po s’altu valori, po su grandu impegnu de is classis chi ant pigau parti, po sa circa aprofundada de is contenutus, po s’usu sàbiu e precisu de is tecnologias nobas, chi est stetiu prus mannu arrispetu a s’usu de is atrus médius de comunicatzioni ».
S’Assessori a S’Istrutzioni Pubblica, Gianluigi Piano, narat: “Pentzu ca siat doveri de is Istitutzionis, po mesu de propostas cumenti a custa, puru, donai sa cusciéntzia de s’importu de unu Stadu de deretu fundau apitzus de sa paridadi cumenti a princípiu prus importanti de sa democratzia. Fatuvatu incapitat chi is piciocheddus bengiant acusaus de essi disinteressaus, lassaus andai e popurus de cultura ma non sempri est de aici, difatis sa partecipatzioni a custu cuncursu est un’atra prova de s’importantzia chi is giovunus donant a s’amparu de is libertadis fundamentalis ».
A sa fini de Maju / cumentzu de Làmparas in s’Aula de su Consillu provínciali in Biddacirdu ddoi at sa cerimónia de sa premiatzioni, chi previdit sa presentatzioni de is traballus chi ant partecipau a su cuncursu.