Acabbat su cunvegnu « Sa Die de sa Sardigna » Liceu Classicu Piga

Conclusione Convegno "Sa die de sa Sardigna" - Liceo classico Piga

Wednesday, May 4, 2011 - COMUNICATO STAMPA

mércuis su 4 de Maju de su 2011 – Comunicau po is giornalis

Su Cunvegnu « Storia della Sardegna : excursus istorico sino al 1861 e contributu de sa Sardigna a sa nascida de su Stadu Uniu », e finantziau de sa Regioni Sardigna cun sa L.R. 44/93 “ Propostas a favori de is Entis Localis de sa Sardigna po progetus chi pertocant is tzelebratzionis de sa die de sa Sardigna” acabbat cenàbara su 6 de Maju de su 2011 a cumentzai de 9 oras in s’Auditóriu de su Liceu E. Piga.
Sa primu parti de su Cunvegnu est stetia lunis, su 2 de Maju, cun is interbentus de Dot. Giovanni Serreli (CNR ISEM), Dot. Giuseppe Seche (Universidadi de Casteddu), Dot.ra Annalisa Caboni (Ofítziu de Limba Sarda) e de is alunnus de su Liceu Classicu E. Piga, chi ant presentau unu traballu spantosu apitzus Vincenzo Sulis.
Cenàbara, sa segunda parti de su Cunvegnu previdit is interbentus de sa Dot.ra Maria Grazia Mele (ISEM CNR), de su Dot. Edward Gregory –Jones ( “Master and Back” de su RAS-ISEM) e de sa Dot.ra Simonetta Sitzia (Universidadi de Casteddu). Sa giornada at a essi oberta de su Prof. Francesco Cesare Casula cun s’interbentu intitulau: “ De su Renniu de Sardigna a su Stadu Italianu de immui: s’agiudu sardu a s’Unidadi de s’Italia”.