Abetendi a Sant’Antoni: dís de decoradura de “Su cocoi de sa Festa”

locandina

Monday, May 28, 2012 - REDAZIONE

lunis 28 de Maju de su 2012

Arriciu, pubbricaus: Abetendi Sant’Antoni : dìs de decoradura de « Su Cocoi de sa Festa”.
Fonti:Pro Loco de Arbus – Organizzazione di Sant’Antonio da Padova di Arbus 2012

In su cuntestu de sa Rassigna “Aspettando Sant’Antonio”, chi tenit s’iscopu de promovi e avalorai is elementus próprius de s’identidadi de sa Festa, in Arbus su 2 e su 3 de Làmparas ddoi at labboratórius dedicaus a sa decoradura de “Su Cocoi de sa Festa”.
Su cocoi decorau e su pani de saba serbint po decorai is corrus de is bois, po cuncodrai is tracas opuru, postus me in is scateddus de sa traditzioni ddus portant in prucessioni is grupus folclorísticus.
Su pani de sempri símbulu de fertilidadi e de augùriu bonu, est benedixu e spratzinau intra de is fielis in ocasioni de is Missas me sa dì chi s’afestat su santu, su sàbudu chi cumentzat su pellegrinàgiu in Arbus e su domigu me in Sant’Antoni de Santadi. Cussu chi si proponit est de nci passai unu domigu in d-una domu típica de Arbus, sa domu Steri, innoi parit chi su tempus no siat mai passau, e innoi si custodiat s’istória e sa traditzioni de unu passau, candu is mammas nostras si ndi pesant a su spanigadroxu po preparai su pani de coi in su forru a linna. In Arbus, su 2 e su 3 de Làmparas si podint torrai a iscoberri is ténnicas antigas de sa decoradura de su Cocoi de sa Festa e de sa cotura de custu in su forru a linna, partecipendi a is labboratórius obertus a totus, innói is maistus de sa cdecoradura de su pani ammostant s’arti insoru e ponint a cunfrontu in d-unu cuncursu s’abbilidadi cosa insoru.

Su 2 – 3 de Làmparas (ande “Casa Steri – bia Roma)
de is dexi fintzas sa una e mesu (10,00 – 13,00): obertura de is labboratórius
• labboratóriu de su pani: si fait “Su Cocoi de sa Festa”
• labboratóriu de su trabballadura de “Su Pani de Saba”
• ammostadura de sa preparatzioni de sa frégua sarda e de àterus prodotus típicus
• rassigna manna de artesania artística e de prodotus de sa messarítzia e de pastoria de su logu
a sa una e mesu (13,30) pausa po su pràngiu – tastadura de is prodotus típicus de su logu.

de is tres e mesu ( 15,30) fintzas a is otu de a merì (20,00)
• sàbudu : sighidura de is labboratórius
• domigu : cuncursu de decoradura de su « Cocoi de sa Festa »
Ita biri :
• museu de su goteddu ;
• labboratóriu de artesania « Cotti di Arbus » ;
• “Coltelleria Boiccu”; Ingurtosu “Pozzo Gal”;
• Montibèciu ( Colletzioni Castoldi – “Pozzo Amsicora”)
Ita fai:
• bessidas a cuaddu;
• bessidas a fuoristrada;
• passillada cun su carru a bois ;
• vísita a sa Crésia de Santu Sebastianu innói est custodiada sa stàtua de su Santu.

Po iscedas:
www.santantoniodisantadi.it