Seddori “Festa del borgo” intra su papai e is traditzionis

locandina

Wednesday, September 19, 2012 - L'UNIONE SARDA

mércuis 19 de Cabudanni de su 2012 – L’UNIONE SARDA

Armando Carcangiu, presidenti de sa Pro Loco de Seddori, presentat sa “Festa del Borgo” de su 2012, narendi: “ Candu una ricurréntzia arribbat a contai 17 candebeddas bolit nai chi funt in tantis a nci crei. Ancoras una borta sa protagonista est sa traditzioni, pruscatotu is mestieris, is usàntzias, is logus, is profumus e is saboris de un’època, chi parrit atesu meda ma chi spetat a nosu a ndi allogai s’arragodu e su significau”. Intra is novidadis in calendàriu sa manifestatzioni chi a dónnia editzioni fait curri genti meda “Sa domu de is sposus” e “Sa cantai fémmia risale” est a nai sa coja de su tempus passau e sa serenada a repentina. Una finta, de su fastigiamentu fintzas a su fidantzamentu, de sa coja a sa cuncodradura de su letu, a su pràngiu a is cunfitus. Po su restu ddoi at s’animatzioni de sempri po is bias de sa bidda: musicistas de strada, launeddas, sa banda, su coru de sa bidda, is grupus folclorísticus mentras sa genti de su brugu ant a oberri is cortis e ant a preparai pietantzas de fai tastai a sa genti chentza ndi tenni nudda in càmbiu. S’iscopu abarrat cussu de sempri: avalorai, torrai a donai vida e torrai a iscoberri su brugu antigu e in su própiu momentu fai a connosci a is turistas is prodotus de sa traditzioni nostra”.

Carcangiu si augurat chi sa cunfusioni de is parchégius si potzas cancellai.

Acontéssius – Seddori sa de 7 editzionis de sa “Festa del Borgo- Arti, tradizioni, folclore, mestieri, ospitalità”

Cundividi cun: