Abertura de s’ofítziu de sa limba sarda de su Comunu de Biddanoaforru

Costumi sardi

Friday, April 15, 2011 - COMUNE DI VILLANOVAFORRU

cenàbara su 15 de Abribi de su 2011 – Comunu de Biddanoaforru
Arriciu pubblicaus: Nota po is giornalis de su Comunu de Biddanoaforru

Su Comunu de Biddanoaforru oberrit s’Ofítziu de sa Limba Sarda, segundu sa lei natzionali 482/99 «Normas in matéria de amparu de is minorias linguisticas istóricas”, chi tenit su scopu de favoressi e incorai s’impreu de totus e is duas línguas me in is logus innói ddoi at línguas de minoria. S’Ofitziu de sa Limba Sarda difatis tenit su scopu de introdusi sa língua de minoria in s’Amministratzioni Púbblica, portendidda a sa matessi importàntzia e grandesa de sa língua Italiana e non fadindedda bessì sa língua de s’arragodu, de su passau e de is fueddadas intra de amigus. Cómpitu de s’Ofítziu est cussu de tradusi is atus de s’Amministratzioni e de agiudai is chi bollint fueddai in sardu cun s’Amministratzioni Púbblica. S’operadora at a essi a dispositzioni po consillai e inditai líburus, vocabolàrius, grammàticas, arragortas de normas e de arrégulas de scritura. S’uficiu at a fai fintzas ricercas ( circas), chi pertocant sa cultura, sa storia e sa língua, impari a is istudiantis. S’ufíciu at a oberri dónnia duas cidas su martis a merí in sa biblioteca comunali. Is datas de abertura funt: su 3, su 17 e su 24 de Maju.
Is datas benidoras ant a essi comunicadas e e fatas a sciri po tempus.
Po informatzionis: ulsvillanovaforru@tiscali.it