II Rassigna – Segariu: “Le vie del grano ... segui la spiga”

locandina

Thursday, September 13, 2012 - PROLOCO SEGARIU

gióbia 13 de Cabudanni de su 2012 – Proloco Segariu

Arriciu, pubbricaus: II rassigna: “ Le vie del grano ... segui la spiga”
Fonti: Proloco Segariu

Somigu 23 de Cabudanni me in su comunu de Sagariu ddoi at sa segunda rassigna “ Le vie del grano ... Segui la spiga” organizada de s’amministratzioni comunali e de sa Proloco de segariu cun s’iscopu de promovi e ammanniai sa produtzioni e su consumu de su trigu duru de Sardigna, cumenti a volanu po sa ripresa sociu-económica de su territóriu.
Su programma de sa proposta previdit unu percursu guidau po sa vísita a is domus innói is visitadoris podint assisti e participai a fai su pani, sa pasta e is drucis, umperendi sa símbua de trigu duru de Sardigna. A totus is visitadoris at a essi intregada una cartina de sa bidda cun su percursu de sighiri. Is domus obertas, chi pigant parti a s’acontéssiu, funt sinnaladas de tres ispigas postas in s’enna.

Programma de s’acontéssiu :
9,00 (noioras de a mengianu) « Forni aperti », vísita a is domus innói si podi biri e pigai parti a is atividadis relativas a sa faidura de su pani e a sa produtzioni de pasta e drucis fatus cun símbua de trigu duru sardu. A totus is visitadoris ant a donai una cartina cun su percursu de sighiri. Is domus obertas chi pigant parti a s’acontéssiu, funt sinnaladas de tres ispigas postas me in s’enna.
11,30 (undixi e mesu de a mengianu) Missa Santa, ande sa cresiedda de sartu Sant’Antoni de su 1200, aintru est possíbbili visitai sa funtana sacra.
13,00 ( sa una ) « Assaggi di grano » : ande su Parcu de Sant’Antoni ddoi at sa tastadura de prodotus de símbua de trigu duru sardu.
14,00 (is duas) “Parole sul grano” : is espertus donant iscedas de su setori asuba de sa « Filiera » de su trigu duru de Sardigna.
15,00 (is tresi de a mericeddu) “Forni aperti”Torrat a cumentzai su percursu de visitas a is domus obertas
De is undixi a sa una e de is cuatru fintzas a is seti: ammosta de líbburus riguardantis su trigu.
15,30 (is tresi de a mericeddu).
15,30: (tresi e mesu de a mericeddu) Labboratórius de su trigu, labboratóriu po fai su pani e cotura de su “Su pani pintau” e labboratórius de s’artesania “Dal grano alle tegole”

Po àteras iscedas: seguilaspiga@g.mail.com
Acontéssiu – 23 de Cabudanni Segariu – Rassigna. « Segariu : « Le vie de grano ... segui la spiga »