Logo of the Province of Middle Campidano

Calendario degli eventi
L M M G V S D

Alle Highlights

Presentazione del libro di Zuanne Frantziscu Pintore “Sa Losa de Osana”

Sa losa de osana

Comune: Sardara -
Data inizio: Samstag, 24. Juli 2010
Data fine: Samstag, 24. Juli 2010

Sabato 24 luglio 2010 alle ore 18.30 in Piazza Emilio Lussu a Sardara presentazione del libro di
Zuanne Frantziscu Pintore “Sa Losa de Osana”
L’evento, inserito nell’ambito della manifestazione “Tres libbrus po s’istadi sardaresa”, è organizzato dalla Pro Loco Sardara e dal Comune di Sardara

Misteros, faulas e malas trassas in sa Sardigna de oe chi abbadiat cun ogros noos su passadu de s´isula.
Sarbana, giòvana archeòloga in pessu laureada, s´afrontat cun s´establishment de sa Subrintendèntzia e de s´academia. Sa sorte la faghet addoviare cun Nurai, giornalista de unu cotidianu italianu chi la ponet a traballare paris cun isse pro bogare a craru cosas pagu ladinas in sos manìgios archeològicos in Sardigna. In Rèmules addòviat istudiosos de unu sòtziu archeològicu chi li mustrant una losa antiga in su sartu de una bidda acurtzu, Osana. B´at unu retangulu de brùngiu iscritu. A nde bènnere a capu l´agiudant s´amoradu, etruscòlogu in Firentze, un´archeòlogu fiorentinu mannu de tempus, unu epigrafista bascu. E non petzi issos.